כיבוי אש למנדפים​

כיבוי אש למנדפים

 

המנדף הממוקם מעל הגז, ותפקידו הוא לנדף עשן וריח בישול. ניתן למצוא מנדפים בבתי מגורים, במטבחים של בתי קפה ומסעדות, אך גם במעבדות ומפעלים למיניהם בהם שם הם משמשים לנידוף חומרים כימיים הנישאים באוויר. מרבית החומרים הבאים במגע עם המנדף הנם חומרים דליקים, כמו אדי בישול המכילים שמנים דליקים המצטברים בדפנות מנדף ועלולות לגרום להתלקחות שריפה. זו עלולה לסכן חיי אדם, כמו גם כל מערכת אחרת הנמצאת במקום, כגון החשמל והצנרת.

 

כיבוי אש למנדפים – קווים לדמות המערכת האוטומטית

 

תפקידה של מערכת כיבוי האש האוטומטית למנדפים הוא מניעת שריפות במקומות המצוינים לעיל. המערכת מורכבת משלושה חלקים עיקריים.


החלק הראשון.

בחלק זה נמצא מיכל כיבוי ובו נוזל המיועד להתמודדות מול שריפות כתוצאה מהתלקחות שומן. השומן חונק את האוויר המצוי סביב מקור האש בזמן הפריקה, והוא חסר מוליכות חשמלית עקב הקרבה שלו לאזור שבו מתקיים מתח גבוה ולשקעיהם של מכשירי הבישול.


החלק השני.

כאן נמצא ראש ההפעלה האחראי על מתן הפקודה למיכל לפרוק את הנוזל בשעת החירום. גלאים מיוחדים הם הפורקים בהנתן חום גבוה הנע בין 350-450 מעלות פרנהייט, והם מותאמים לאזורים בהם מתבצעים טיגונים או בישולים. אם אין שריפה בקנה מידה זה, הגלאים לא יבצעו את תפקידם.


החלק השלישי.

החלק הזה כולל צינור המחבר בין מיכל הכיבוי למתיזים של נוזל הכיבוי, אשר נקראים "נחירים". המתיזים ממוקמים כך שהם מכסים את כלל האזור הנמצא מתחת למנדף, כולל מכשירי הבישול העשויים לגרום לשריפה.

חלק נוסף במערכת הוא ידית ההפעלה המחוברת אל ראש ההפעלה במידה ויש לבצע את הפעולה באופן ידני, אם המערכת לא תפעל באופן אוטומטי. זו תמוקם ביציאה מהמטבח על מנת לאפשר מילוט מהיר אם מתלקחת שריפה בצדו השני של המטבח.


אמצעי בטיחות הכרחי במטבח

בהנחה ואתם בעלי עסק, עליכם להבטיח את בטיחות המקום מפני שריפות למען ציבור הלקוחות שלכם, העובדים, ואתם. בנוסף, המערכת לכיבוי אש למנדף אשר ברשותכם יציל את הציוד היקר במטבח שלכם מלהפוך להוצאה כלכלית שתאלצו לחזור עליהם אם תבחרו שלא למגן אותו. רשות הכבאות וההצלה מחייבת בהתקנת מערכת כיבוי אוטומטי במנדפים.

Share by: